Login

Log in using your Facebook account

login facebook

Don´t you have an account?

Defensa de l'Entorn Natural de les Tàpies

Project widgets

Vertical

<iframe src='https://www.lanzanos.com/apoya/3419/1/' width="200" height="285" frameborder='0'> </iframe>

Horizontal

<iframe src='https://www.lanzanos.com/apoya/3419/0/' width="334" height="110" frameborder='0'> </iframe>

Loogic Partners

En Loogic creemos en las personas y creemos que cuanto más cerca de ellas estemos, más podremos ayudarles y más podrán ayudarnos. Nosotros estamos limitados, somos un equipo magnífico pero que no llegamos a todas partes. Queremos tener personas que nos ayuden, sea de forma individual o desde empresas, que compartan la filosofía de Loogic y quieran ayudar a emprendedores, startups e inversores.

Nuestras áreas de acción son amplias, si crees que puedes ayudarnos en alguna de ellas, crees que puedes llevarlas a aquellos a los que nosotros no llegamos, queremos conocerte.

Loogic engloba:

Actualment a l'entorn natural de les Tàpies s'ha implantat un circuit de motocrós que funciona permanentment tots els caps de setmana i festius, generant soroll i pols, trencant l'harmonia d'aquest espai natural i perjudicant la resta d'activitats de la zona. També hi ha els riscos que comporta l'activitat en una zona amb alt risc d'incendis i el perill de les motos que circulen per l'entorn atretes pel circuit. L'Agrupació de Defensa de l'Entorn Natural de les Tàpies ha interposat un recurs als Tribunals contra el Pla Especial i la LLicència Ambiental d'aquest circuit.L'Agrupació de Defensa de l'Entorn Natural de Les Tàpies es crea per protegir i custodiar aquest espai de gran interés natural i paisatgístic, amb elements com ara la roureda centenària de Les Tàpies, el camí-ral de Manresa a Vic, la Font de Les Tàpies, els Forns de la Calç (patrimoni del Geoparc a la Catalunya Central) i el conjunt de barraques, camins, marges de pedra seca, cultius i boscos que el conformen. En aquesta entorn també es desenvolupen moltes activitats de caracter cultural, turístic i d'oci ciutadà que es veuen perjudicades pel funcionament d'aquest circuit.


Històricament aquest espai natural ha rebut diverses amenaces mediambientals, com ara la construcció d'una gran pedrera a cel obert, que ja es van aturar després de moltes mobilitzacions en contra.  Altres alteracions dissortadament ja s'han consolidat com ara el pas de linees d'alta tensió, la creació d'una subestació elèctrica o l'abocament d'aigües residuals al torrrent de les Tàpies.Fa uns 10 anys va començar a funcionar sense cap mena de permís un circuit de motocrós en una finca privada. Malgrat la intervenció de la policia i les sancions que es van imposar al promotor, el circuit va funcionar molt temps fins que gràcies a la mobilitazació veïnal, amb recollida de signatures en contra, l'Ajuntament de Calders ,va paralitzar l'activitat.


L'any 2014, després d'un canvi polític en l'ajuntament de Calders, el promotor tramita un Plà Especial per legalitzar aquest circuït. L'Ajuntament el tramita sense tenir en compte l'històric de queixes i mobilitzacions i la Generalitat l'aprova sense que l'ajuntament n'informi amb claredat. Tot seguit l'Ajuntament dona llicència municipal mediambiental, marcada pels canvis de criteri i modificacions del projecte que es fan amb l'única finalitat de minimitzar les queixes veïnals i no considerar cap de les moltíssimes al·legacions que es van fer . 


L'únic recurs que queda als defensors d'aquest espai és la lluita als Tribunals per rebocar els permisos atorgats.


ADENT

location Calders, España
Escoge tu recompensa
10€
reward
Llibre de viatges "Un millon de pasos" de Txema Ri
Llibre editat per causes del viatge del camí de Sant Jaume realitzat per l'artista Txema Rico, escrivint les seves experiències alhora que anava il·lustrant cada etapa amb diferents dibuixos.
11 people have backed
10€
reward
27 of 30 availables
Postals "Dones invisibles"
Col·lecció de postals editades per CACIS per evidenciar el problema de la violència de gènere. Es tracta de fotografies realitzades per 12 dones de tot el món visualitzant amb diferents objectius el maltractament a la dona.
3 people have backed
15€
reward
9 of 10 availables
Postals costumbristes de Calders
Col·lecció de postals editades pels artistes Joan-Miquel Porquer (Mallorca) i (USA) durant la seva residència a CACIS
1 people have backed
15€
reward
Samarreta d'Efimera 2017 / Adent
Samarreta commemorativa de l'Efímera 2017 i acció de presentació d'ADENT amb disseny de Roser Oduber.
18 people have backed
39€
reward
11 of 20 availables
Residència canina Mas Mont-ros
Allotjament i cura d'un gos durant un cap de setmana (dues nits que no siguin del mes d'agost). Més informació a http://masmontros.cat
9 people have backed
100€
reward
0 of 3 availables
Cap de setmana al centre d'art CACiS
Cap de setmana en apartament per a dos persones del centre d'art i sostenibilitat del forn de la calç a Calders
3 people have backed
300€
reward
0 of 2 availables
Obra de l'artista mexicà Ruber Ochoa
Obra del reconegut artista mexicà durant la seva residència a CACIS i cedida al fons d'art de CACIS que la posa a disposiciód'ADENT en la seva defensa de l'entorn natural de les Tàpies. Es tracta d'una obra fotogràfica revelada sobre pedra calcària segons una antiga tècnica recuperada per l'artista.
2 people have backed
500€
reward
1 of 1 availables
Obra de l'artista Roser Oduber
Obra de l'artista plàstica Roser Oduber cedida com a contribució a la defensa de l'espai natural que envolta el Centre d'Art i sostenibilitat del forn de la calç.
0 people have backed
500€
reward
0 of 2 availables
Reconstrucció d'una barraca de vinya
Participació en un taller de reconstrucció d'una barraca de vinya per un grup de 10 persones durant un cap de setmana. La recompensa inclou el taller i els àpats de dissabte i diumenge. Tot a l'entorn de la zona que s'està defensant.
2 people have backed
600€
reward
0 of 1 availables
Cap de setmana a Torrecabota
Cap de setmana a la casa de Turisme Rural Torrecabota per a 12 persones. Les dates es consensuaran amb la propietat.
1 people have backed